W cateringu „Jak Jeść” posiłki fleksitariańskie podajemy w standardzie!
Dieta fleksitariańska inaczej zwana „elastycznym wegatarianizmem” lub semiwegetarianizmem, to nowy trend żywieniowy, polegający na zmniejszeniu ilości mięsa i wzbogaceniu dań warzywno-owocowych.
Dieta fleksitariańska – wpływ na zdrowie
Dieta fleksitariańska pomaga ochronić nas przed chorobami układu krążenia, cukrzycą i nowotworami. Zmniejszenie ilości mięsa, bez jego eliminacji z diety, to sposób na lżejsze i zdrowsze odżywianie przy jednoczesnym dostarczaniu tak ważnego w żywieniu białka. Dieta „flex” obniża poziom cholesterolu i ciśnienie krwi.
Smak diety
Bogate składniki warzywno-owocowe oraz najlepszej jakości mięso, pozwalają nam tworzyć posiłki smaczne, zróżnicowane i unikalne. Ciekawe dodatki przypraw z całego świata wzbogacają aromat i smak posiłków i stanowią inspirację do nowych smakowych wyzwań.
Dieta fleksitariańska – catering a ekologia
Ważny jest również aspekt ochrony środowiska! Świadome zmniejszenie ilości mięsa w diecie i korzystanie ze sprawdzonych źródeł surowców pomaga dbać o środowisko. Najlepszej jakości mięso pozyskujemy od lokalnych dostawców!
Zasada jest prosta – mniej mięsa, więcej warzyw!
W diecie fleksitariańskiej dostarczamy w tygodniu jeden główny posiłek z drobiu, jeden z wołowiny i wieprzowiny.